Hingstar
  DOLLAR DE LA PIERRE

Född 1991, 167 cm / Brun.

Dollar de la Pierre är efter Quidam de Revel. Modern Loripierre (e Foudre de Guerre ue Kalmiste) var under G.B.de Ballanda mkt framstående sporthäst m otaliga GP-segrar i hoppning och ett ISO på 175. Hon blev även fransk hoppchampion-84.

Själv har Dollar de la Pierre varit mkt framgångsrik i tävlingssammanhang, då under namnet Tlaloc M. Han har otaliga segrar och plac i Int-GP hoppning,från bl a Hicksted,La Baule. Han vann lagguld i VM-2002.

I hans härstamning finns välkända fullblodsinslag som Furioso xx, Rantzau xx,Fra Diavolo xx. och Dollar de la Pierreär linjeavlad på Nankin.(morfar till Quidam- far till Foudre de Guerre).Nankin är bla far till Uriel.

Dollar de la Pierre har idag 16 godkända söner ,varav Rebozo la Silla, Trezor, Jilling Pierre och Dollar King är de mest uppmärksammade. Framgångsrika avkommor som tävlar S-hoppning i USA,Mexico och i Europa är bl.a Grenoble,Antea de Loissy,Traloc,Tabazco la Silla,Idole de Pierre,Felicia de Roset.Den alltför tidigt bortgångne sonen l´Oasis radade upp segrar och placeringar i de högsta klasserna med R.Pessoa.

Dollar de la Pierre levererar ständigt ett stort antal premieföl och unghästchampions som tex Quadro Ag,Florence-båda fölchampions supremes och Polenta-vinnare av bla 4års championatet 2008.
Dollar de la Pierre var 2009 5:e bästa fadershingst bland tävlande 6 åringar och totalt rankad som 8:e främsta hoppförärvare i SF.

Förärvning:
Dollar de la Pierre är en SF-hingst som lämnar mycket ridbara avkommor med en särdeles god galopp.Han nedärver även sin solida exteriör,särskilt bra benställ och stark rygg.Typen är oftast något kvadratisk.Dollar de la Pierres avkommor präglas av kvickhet,balans och säker taxering i hoppningen.Ston av lite större och långlinjerad typ är att föredra,gärna med Landgraf blod.Med sitt mycket stabila kynne passar Dollar de la Pierre mycket väl till skarpa prestations sto och han rekommenderas endast för målmedveten hopphäst avel.

Se film 1
Se film 2

Fryst sperma
Språngavgift: 17 000:-/dos (räcker till flera semineringar)
Godkänd för avel i:
Övrig information se villkor nedan.

Villkor»