Hingstar
  CRISTALLO I

Född 2003, 172cm/Skimmel

(e Cornet Obolensky-Cassini I-Polydor)briljerade med sin dubbelbegåvning vid sina hingstprover.2007 var han vicechampion i det prestigefulla Westfalen Optimum.Året därefter var Cristallo I Westfalen Champion och finalist BC.Därefter följde en rad framgångar i Youngster-och Medium Tour.Snart följde de första placeringarna i 1,50-klasser.

Cristallo I är en kombination av de bästa blodslinjerna från Holstein och Westfalen,vilket idag anses vara allmänt vedertaget i avelskretsar.Fadern Cornet Obloensky,i sig ett avelsfenomen,och det främsta exemplet på goldencross mellan Clinton&Heartbreaker.Genomgående ligger prestation,så även på mödernet i Cristallos gener.

Modern,Cassie (ue Polydor-Festivo-Dialekt) tävlade själv upp till 1.35,för att därefter gå till avle på heltid.Hon har även lämnat helbrodern Cristallo II,med samma begåvning som sin äldre bror.Mormodern Profilda,placerad i int 1,50 under namnet Papya 19.Hon är helsyster med godkände Pocalino meriterad även han i int 1,50-hoppning.Halvsystern,Chiclana (e Cornet Obolensky) tävlar nat 1,40,medans halvsystern,Cosima (e Calido I) varit placerad i 1,35 innan hon på heltid intog avelsboxen.

Cristallo I har idag ett 10-tal avkommor i 1,45-hoppning,mest namnkunniga är kanske Casablanca och Cristobar.Ett flertal går med framgång 1,30-1,40-klasser.Han har även ett 10-tal premierade döttrar och hans föl selekteras stadigt till Elit-auktioner runt om i Tyskland.Cristallo I ingår även i Hannover bhoppavelsprogram.

Förärvning:
Cristallo I tillför storlek,kapacitet och balans till sina avkommor.Han nedärver även bra gång.Avkommorna blir oftast mycket högställda,moderna med fin sida.Han kan därför även ses som typförbättrare.Cristallo I bör med sitt stabila och sansade temperament passa skarpa och ngt vassa ston

Se film

Färsk transportsperma

Språngavgift:6,900:- Dräktighetsavgift 45d: 6,900:-

För ston vars betäckning påbörjas from 180616 och ej blir dräktiga,rabatteras språngavgiften säsongen 2019. Rabatter lämnas individuellt.
Godkänd för avel i:

Övrig information se villkor nedan

Villkor»