Hingstar
  COUPE DE COEUR

Född 1997, 170cm/Skimmel

(e Calido I-Lincoln-Urioso)
Har sannerligen en härstamning som förpliktigar både inom sporten liksom i aveln.Och Coupe de Coeur gör ingen besviken.Med 121 placeringar i WC,NC, och GP-hoppning,varav 16 vinster.Trefaldig tyskmästare,6:e plats i WC-finalen 2009 och en mycket hedrande 5:e plats tillsammans med Henrik von Eckermann vid EM 2011 samt i final i GCT i Doha,tillhör Coupe de Coeur de riktigt stora i sporten.

Fadern Calido I (e Cantus-Coriander-Roman)tillhör sporthästavelns verkliga giganter.Modern Baroness,lämnade även Calido II,samt 2avkommor med 1,60-placering.Calido i mormor Kollet,lämnade 6 avkommor i S-klass,4 i hoppning och 2 i dressyr.Calido I har inte bara nedärvt sig själv på ett makalöst sätt,även hans avkommor förärver sig alldeles fantastiskt,och Coupe de Coeur är kanske den främste av hans söner!!

Coupe de Coeurs eminenta förärvning vilar på ett ypperligt möderne i flera generationer.Modern Adele, en fusion mellan Landgraf&Furioso,lämnade utöver Coupe de Coeur ,Russel/Nick Skelton,Corofina/G.Böckmann,California/H.Hetzel( samtliga e Corofino) placerade i 1,60- klasser.Därutöver Aconto( e Acorado I)placerad i 1,45 samt helsystern Zoe Quality elit Sp,med placering i M-klass.Mormodern Kolin St.Pr.St är mormor till Bolina (e Capitol) plac i 1,60 samt mor till 2 avkommor i 1,50-klass. Mormorsmor lämnade den godkände Nassau.Ur mödernet kommer även Lohengrin,Santiago,Jabberwocky och Marimba La Silla.

Under de senare åren har Coupe de Cour söner premierats i Hannover,Holstein och Oldenburg.Ur hans äldsta årgång tävlar ett 10-tal S-klass,varav Colorland´s Cheyenne/K.Senturk,Coup de Coeur/F.Crotta,Cockie 52/A.Theurer,As de Coeur/A.Cecille,Coupe de Rouet/A Hariri går 1,50.Comanche 28(Coupido 2) tävlas av M.MBeerbaum i 1,60.Ett stort antal går 1,45-1,35 klasser med fina resultat.

Coupe de Coeur tillför storlek,typ och ridbarhet till sina avkommor.Stor vägvinnande galopp,säker taxering, scoop och balans kännetecknar hans avkommor.Hans synnerligen stabila och sansade karaktär bidrar även positivt.Coupe de Coeur har varit lyckosam att kombinera med Quidam- ,Baloubet- och Pilot blod.Coupe de Coeur kan även ses som typförbättrare.Han bör framförallt ses som hoppförärvare

Se film
Se film avkommor
Colorland´s Cheyenne/K.Senturk

Coup de Coeur/F.Crotta
Coupe de Rouet/A Harari
Coupido 2
Comanche 28/ M.MBeerbaum

Färsk transportsperma

Språngavgift : 7,800:- Dräktighetsavgift 45d: 7,800:-

För ston vars betäckning påbörjas from 180616 och ej blir dräktiga,rabatteras språngavgiften säsongen 2019. Rabatter lämnas individuellt. Se särskild storabatt gällande Ludger Beerbaum hingst.


Godkänd för avel i:

Övrig information se villkor nedan

Villkor»