Hingstar
  FIDERTANZ
Född 2002, 169 cm / Mörkbrun

Fidertanz är efter Florestan sonen Fidermark,(ue Werther uue Einblick)som sin korta levnad till trots, lämnat starka avtryck både inom sporten och inte minst inom aveln -genom sin förnämliga förärvning.Möderne linjen (via Ravallo-Fruhlingstraum II-Romadour II),utgörs av 3 generationer statspremieston vilka lämnat talrika avelshingstar och svårklass avkommor.

Fidertanz var den oomstridde vinnaren vid NRW Hauptkörung-04. Han avslutade sitt 30-dagars test i Neustadt/Dosse med seger och blev med 9,5 i ridbarhet Vicebundeschampion-05.

Fidertanz lyckades med konststycket att 2007 kvala till BC med hela 8,8p samtidigt som han var en av Europas mest efterfrågade avelshingstar.Idag har Fidertanz ett stort antal segrar i Pr.St.Ge och ett flertal topp placeringar i Inter I.

Med anledning av hans sensationella 1:a årgång blev han utnämnd till ”Hauptpremiesegrare” i Oldenburg.Fidertanz har idag fler än 30 godkända söner,varav ett stort antal är premie-,seger hingstar,däribland Flanagan,Feuerspiel,Furstentanz,Friedensfurst och Feedback.Han har även ett stort antal St.Pr döttrar och de har legat i topp vid tyska stochampionat såsom Fifty Fifty Florencia, Fider´s Tanzmarie.Ett flertal avkommor har finalplacerats i BC och en osedvanligt hög procent ur hans äldsta årgång tävlar unghästklasser med stor framgång.Bland topp ryttare är intresset för avkommorna mycket stort och vid Elitauktionerna klubbas de för höga priser.

Se film 1

Förärvning:

Fidertanz präglar starkt sina avkommor med sitt stabila kynne, höga ridbarhet parat med stor energi.Vidare förärver han tydligt sin alldeles särskilda rörelsemekanik med mycket tryck och rörelse genom hela kroppen. Avkommorna är mycket reglerbara och har stor talang för samling. Exteriört är avkommorna korrekta och välbenade, med väl ansatta halsar samt små och ädla huvuden. Fidertanz tillför inte nämnvärt storlek och kan med fördel tillföras större långlinjerade ston,gärna med Donnerhall och Sandro Hit blod.

Färsk transportsperma:
Språngavgift: 3.000:- Dräktighetsavgift: 60 d: 9.000:-
För ston vars betäckning påbörjas from 1706161 och ej blir dräktiga rabatteras € 300 på språngavgiften
säsongen 2018 .

Godkänd för avel i:

Se särskild flersto rabatt vid användning av Böckmann hingst.

Övrig information se villkor nedan

Villkor»